ADOLESCENTEN & JONGVOLWASSENEN

Al een tijdje niet zo lekker in je vel… onzeker over jezelf…. snel gestrest… moeite met het maken van keuzes… moeite je vaak heftige gevoelens te beheersen… last van uit de hand gelopen angsten… veel bezig met wat anderen van je denken…. net iets te veel meegemaakt…

Herken je hier iets van? Waarschijnlijk doe je zelf al dingen om je beter te voelen. Soms lukt het, soms niet. Als je het gevoel hebt dat je hier wel wat hulp bij kunt gebruiken, is een aantal gesprekken met een psycholoog misschien iets voor jou.ADOLESCENTEN EN JONGVOLWASSENEN

WERKWIJZE

De behandeling wordt afgestemd op jouw klachten en hulpvraag. De behandeling is vooral gericht op het leren ontdekken en ontwikkelen van je eigen kracht en mogelijkheden in samenhang met je leefomgeving. Dat kan betrekking hebben op je gezin, vrienden, school en/of werk. Als jij dat wilt, kunnen je ouders of andere belangrijke personen bij de behandeling betrokken worden. Wij gaan op een praktische, actieve manier te werk. De focus ligt op het hier en nu met als uitgangspunt hoe jij denkt, hoe jij je voelt en je gedraagt in je dagelijks leven. Je leert handvatten te ontwikkelen om je problemen zelf aan te pakken, waardoor je meer grip krijgt op je klachten en alles er weer wat gemakkelijker en zonniger uit gaat zien.

Wij werken voornamelijk cognitief-gedragstherapeutisch*. Daarbij maken we onder andere gebruik van elementen uit de schemagerichte* en oplossingsgerichte* therapie. Deze behandelvormen hebben gemeen dat ze doelgericht zijn, voor duidelijkheid zorgen over jezelf en gebaseerd zijn op wetenschappelijke kennis. Soms krijg je opdrachten mee om ook thuis aan je problemen te werken. Ook kan er, indien nodig, gebruik gemaakt worden van EMDR* en/of Mindfulness*. De gesprekken kunnen ook, als jij dat wilt en het past bij je klachten, gecombineerd worden met online te volgen modules (eHealth)*.

(* Klik op de betreffende link voor meer informatie over de behandelvormen. )

ADOLESCENTEN EN JONGVOLWASSENEN

AANMELDING

Je kunt je zowel telefonisch, via e-mail of via ons contactformulier aanmelden. Wij zullen dan zo snel mogelijk een afspraak voor een eerste gesprek maken. We streven naar een zo kort mogelijke wachttijd.

ADOLESCENTEN EN JONGVOLWASSENEN

TARIEVEN EN VERGOEDINGEN

Ben je achttien jaar of ouder, dan valt de zorg die MiND biedt onder de Generalistische Basis GGZ en wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Vanaf 1 januari 2022 is voor bekostiging van de Geestelijke Gezondheidszorg het Zorgprestatiemodel ingevoerd. Elke sessie wordt apart gedeclareerd (per maand of per kwartaal). Het tarief per sessie is afhankelijk van de soort sessie (diagnostiek of behandeling) en de duur ervan. De kosten worden vergoed als je een geldige verwijsbrief hebt van je huisarts en een psychisch probleem dat valt onder de verzekerde zorg (zoals bijvoorbeeld PTSS, depressieve klachten, angstklachten).

Houd er wel rekening mee dat bij vergoeding door je zorgverzekering eerst het wettelijk eigen risico moet worden betaald. Voor 2024 is dit 385 euro. Wanneer de behandeling over de jaargrens van 31 december heen gaat, wordt het eigen risico voor beide jaren aangesproken.

Meer informatie over het zorgprestatiemodel en eigen risico vind je hier .

Onze praktijk heeft contracten afgesloten met vrijwel alle zorgverzekeraars, wat betekent dat je niet zelf je nota’s hoeft in te dienen. Voor 2024 zijn wij geen contract aangegaan met Zorg & Zekerheid. Hier vallen de labels Z&Z, AZVZ en ZEM onder. Dit betekent niet dat je zorg niet vergoed zal worden wanneer je hierbij aangesloten bent. Wanneer je zelf je nota indient krijg je een percentage terug, afhankelijk van je polis. We raden je aan hierover contact op te nemen met Zorg & Zekerheid. Voor de duidelijkheid: met alle overige verzekeraars hebben wij wel contracten. Het tarief voor niet-verzekerde zorg bedraagt 115 euro per gesprek van 45 minuten. Als je zelf de sessies betaalt heb je geen verwijsbrief van je huisarts nodig.

Ben je jonger dan 18 jaar, dan kun je in aanmerking komen voor vergoeding via de gemeente. Vanaf 1 januari 2015 is het namelijk zo dat de Jeugd Geestelijke Gezondheidszorg uit de zorgverzekeringswet is en gemeenten vanaf die datum verantwoordelijk zijn voor het jeugdbeleid. Echter, wegens te grote administratieve lasten heeft onze praktijk besloten niet langer contracten aan te gaan met de gemeente. Dit betekent dat je de gesprekken zelf dient te betalen. Is dit een probleem en wil je graag dat je zorg vergoed wordt, dan kun je altijd met ons contact opnemen. We hebben een groot netwerk en kunnen met je meedenken over een andere zorgaanbieder. Je kunt ook kijken op de website van de Vrijgevestigde Jeugd GGZ Nijmegen.

REACTIES

 • Hoi, ik vond je een fijne psycholoog. Wat ik fijn vond bij de behandeling was dat je altijd begripvol en aardig was, waardoor ik me veilig voelde om dingen te delen. Daarnaast vond ik de plaatjes en schema’s die je liet zien, zoals de cirkel van hoge eisen stellen, inzichtelijk en behulpzaam. Tenslotte vond ik dat je een goed behandelplan had geschreven met een heldere samenvatting van wat er speelde. Nogmaals bedankt voor de hulp!
 • Dag, het is inmiddels alweer anderhalf jaar geleden dat ik voor het eerst bij jou kwam en ik wil je ontzettend bedanken dat je er al die tijd voor me bent geweest. Dat je klaar stond met bemoedigende woorden als ik ze nodig had en me zo weer een beetje extra hoop kon geven. Vooral de laatste maanden heb ik daar heel veel aan gehad. Het heeft lang geduurd voordat ik er klaar voor was om hulp te vragen, maar ik ben blij dat ik bij jou terecht ben gekomen toen het eenmaal zover was
 • Hoi, het is al een tijdje geleden dat wij onze laatste sessie hebben gehad. Het gaat nog steeds goed met mij. Het half jaar studeren zit er al weer bijna op en ik heb het super naar mijn zin gehad. Ik wil je nogmaals hartelijk bedanken
 • Ik heb het traject als zeer prettig ervaren. Ik kon mijn verhaal kwijt en kreeg genoeg handvaten om aan mijzelf te werken. Daarnaast voelde ik mij zeer welkom
 • Ik wil laten weten dat het goed met mij gaat. Ik heb samen met mijn medestudent de scriptie gehaald en de andere toetsen ook in een keer gehaald! Ik ben assertiever geweest in het regelen van een stageplek, daar ben ik nu heel blij mee want ik heb zelfs zin om na de zomervakantie te beginnen. Ik denk regelmatig nog aan de gesprekken, de goede tips die je gaf en jouw lieve woorden
 • Bedankt voor je hulp. Het gaat de laatste tijd erg goed. Ik heb er veel vertrouwen in dat ik, door de handvatten die je hebt gegeven, in de toekomst beter om kan gaan met mijn angsten. Mocht ik in de toekomst weer behoefte hebben aan een gesprek dan neem ik zeker contact met je op
 • Ik ben onwijs tevreden en had nooit een dergelijke verbetering van mijn geestelijke gezondheid verwacht. Ik had geen betere behandelaar/behandeling kunnen wensen.
 • Ik ben erg fijn begeleid, ik kijk er erg dankbaar op terug. Ook fijn dat de psycholoog aangaf voor welk deel ze me wél en welk deel niet kon helpen. Dit gaf duidelijkheid en afbakening, en daardoor kon ik voor het stuk waar ze me niet bij kon helpen tijdig ander soort hulp zoeken.
 • Bedankt voor je luisterend oor en je oprechte interesse in mij en mijn problemen (ook al is het je werk :))! Ik waardeer het dat je moeite hebt gedaan om voor mij een geschikt plekje te vinden. Veel succes met alles en wie weet tot ooit.
 • Bij deze wil ik jou heel erg bedanken voor alles. Ondanks dat ik er in het begin een beetje tegenop zag, ben ik achteraf gezien blij dat ik toch de stap heb genomen om naar de psycholoog te gaan. Het was niet altijd even makkelijk, maar het heeft me uiteindelijk wel op verschillende vlakken verder gebracht. Daar ben ik blij om en daar ben ik jou ook vooral enorm dankbaar voor. Ik vond het fijn dat je bij iedere gesprek een luisterend oor bood en met tips en tops kwam, maar mij daarnaast ook hielp om wat meer realistischer naar bepaalde dingen te kijken. Het hoeft niet allemaal perfect te zijn.
 • Het is alweer dik 3 jaar geleden dat ik bij jou in de praktijk kwam voor mijn paniekaanvallen. Als ik er zo over nadenk is de tijd daarna voorbij gevlogen! En omdat ik had beloofd eens wat van me te laten horen, stuur ik je graag dit mailtje ter update. Allereerst het belangrijkste: het gaat goed met me! Ik heb het idee dat ik de paniekaanvallen onder controle heb en beter heb kunnen accepteren dat dit nou eenmaal bij me hoort. In mijn dagelijks leven heb ik er dus geen last meer van. Soms is er een momentje dat ik plots een zenuwachtig gevoel krijg en dan de gedachten (“ik krijg toch geen paniekaanval?!”) weer even opspelen. Maar op zo’n moment kan ik mezelf redelijk kalmeren en daarna kan ik het ook weer loslaten. Waar het eerst mijn hele dag negatief zou hebben beïnvloedt, is het nu een los momentje van de dag. Een erg fijn idee!
 • Ik wil je nogmaals bedanken voor je hulp tijdens de periode dat ik bij jou kwam. Het heeft me erg geholpen, daar heb ik vandaag de dag nog steeds profijt van!
 • Heel erg bedankt voor alle goede hulp. Ik had het gevoel dat ik heel goed begrepen werd, wat ik lang niet altijd heb. Dit vond ik echt heel erg fijn!!
 • Ik heb aangegeven dat ik mijn doelen van de behandeling niet bereikt heb. Dit is niet vanwege de behandeling die ik heb gehad bij MIND, maar omdat ik nog steeds klachten ondervind en intensievere hulp nodig heb. Vandaar de verwijzing naar Tweedelijns ggz in overleg met mijn behandelaar.
 • Ik reed net met de auto langs Mind en toen moest ik even aan je denken. Ik denk nog vaak terug aan alle tips die ik gekregen heb van je! Ik heb veel van je geleerd en mede daardoor voel ik me een stuk beter.
 • Bij deze wil ik jou heel erg bedanken voor alles. Ondanks dat ik er in het begin een beetje tegenop zat, ben ik achteraf gezien blij dat ik toch de stap heb genomen om naar de psycholoog te gaan. Het was niet altijd even makkelijk, maar het heeft me uiteindelijk wel op verschillende vlakken verder gebracht. Daar ben ik blij om en daar ben ik jou ook vooral enorm dankbaar voor. Ik vond het fijn dat je bij iedere gesprek een luisterend oor bood en met tips en tops kwam, maar mij daarnaast ook hielp om wat meer realistischer naar bepaalde dingen te kijken. Het hoeft niet allemaal perfect te zijn.
 • Zoals beloofd een berichtje uit het verre (…). Los van dat ik je sowieso ontzettend wil bedanken voor alles dat je voor mij gedaan hebt, is het fijn om je te laten weten dat met mij alles super gaat!
 • Via dit kaartje wil ik je bedanken. Voor mij waren onze sessies best moeilijk, maar daarom juist leerzaam. Met de inzichten die ik nu heb verkregen zal ik de komende tijd aan de slag gaan. Bedankt voor de eerste stap in de goede richting.
 • Nogmaals bedankt voor alles! Ik heb het gevoel dat het langzaam steeds beter gaat, met dank aan alle handvaten die ik nu heb. Daar ben ik stiekem best trots op J En dat ga ik zeker proberen door te zetten!
 • Bedankt voor je hulp en fijne ondersteuning bij het proces met (…). Door jou heb ik mijzelf leren kennen en weet ik waar mijn grenzen liggen. Door jou heb ik me doorgezet, en kijk waar het me heeft gebracht. Bedankt!
 • Een kaartje uit het verre (…). Het is echt een uitdaging, maar ik ben echt blij dat ik de stap genomen heb. Ook als het even wat minder is (in welk opzicht dan ook) heb ik gemerkt dat ik op mezelf terug kan vallen en er dan sterk weer uitkom. Goed voor het zelfvertrouwen dus!
 • Vorig jaar rond deze tijd begon ik met een reeks gesprekken bij jou. Ik denk nog regelmatig aan de paarse fauteuils, het geluid bij het theewater zetten maar vooral aan jouw fijne opmerkingen en de aandachtige blik tijdens het luisteren. Een jaar verder ben ik afgestudeerd en ben ik net terug van 4 weken druivenplukken in (…). Ruim een maand zonder huis en haard èn zonder heimwee. Een super overwinning, waar ik je graag van op de hoogte stel via deze mail. Nu breekt een spannende tijd aan van solliciteren en keuzes maken, maar mede door jouw sturing sta ik daar anders in. Ik ben rustiger en kan ik beter relativeren en dat is fijn! Hopelijk gaat het jou en je praktijk ook goed! Ga zo door zou ik zeggen :)
 • Bedankt voor alles! Ik ben heel blij dat jij mijn psycholoog was en ik heb veel aan je gehad :)
 • Ik wilde je nog even laten weten hoe het nu met me gaat. Ik ben na ons laatste gesprek aan mijn opleiding begonnen. Ik vind het hartstikke leuk.  Heb een hele leuke groep vrienden om me heen en zit erg goed in mijn vel. Mijn eerste tentamens zitten er net op. En wat misschien nog wel het belangrijkste nieuws is: ik heb een relatie (met de jongen met wie ik een date had na onze laatste afspraak). Ik probeer daarnaast ook met mijn mannelijke vrienden een op een af te spreken en gewoon gezellige dingen te doen zodat ik dat steeds minder eng vindt. Mama is daarom ook wel trots op me zegt ze. En ik wil jou nog heel graag even bedanken voor alle hulp!! Zonder jouw hulp was het me niet gelukt.
 • Als laatste punt wil ik toch graag even van de gelegenheid gebruik maken om je tussendoor te bedanken. Ik vind het een heel veilig gevoel dat ik mijn verhalen en ervaringen (ook de positieve) zo bij je kwijt kan zonder dat je me daardoor anders gaat bekijken. En zo voel ik dat echt. In het begin dacht ik nog wel eens dat psychologen nou eenmaal reflectief en zonder oordeel horen te luisteren, maar ik heb het gevoel dat je echt oprecht bent in je sessies. Het is ook heel prettig om te merken dat we af en toe kunnen 'sparren' en dat je ook wat terug durft te geven. Dat helpt me enorm en geeft me het gevoel dat ik serieus genomen word als mens. Zo heb ik er erg van genoten ook met je over het vak te kunnen spreken, hoewel ik daarnaast ook binnen dat vak behandeld word. Fijn dat die twee dingen naast elkaar kunnen bestaan.
 • Ik dacht van te voren hoe kan een psycholoog mij nu helpen. Ik moet het toch zelf doen! Maar na een paar gesprekken ontdekte ik dat ik anders moet gaan denken! Als ik anders denk over dingen, is het meteen veel minder heftig en ben ik meteen veel minder bang. Ik heb superveel aan de gesprekken gehad. Ik heb al heel lang geen angstaanvallen meer en weet nu hoe ik ermee om moet gaan. Als ik kijk naar mezelf hoe ik eerst was, zie ik een groot verschil. Bedankt!!
 • Bedankt voor het nakijken de SCL'90. Fijn om te horen dat mijn vooruitgang ook uit de vragenlijst naar voren komt. Bedankt voor al je hulp. Ik heb er veel aan gehad en ben hierdoor positief veranderd. Ik heb veel geleerd en mijn leven is nu een stuk leuker. Ik ben een gelukkige student geworden! Bedankt daarvoor!
 • Ik was vandeweek bij de huisarts (niets byzonders (hoop ik ;) )) En daar kwam een compliment aan bod wat ik eigenlijk ook aan jou schuldig ben. Namelijk; de doorverwijzing naar en steun van jou is een van de beste dingen die me de afgelopen jaren is overkomen. Het is inmiddels al weer even geleden en er is in de afgelopen tijd is er ook genoeg gebeurd, maar de support, handvatten en inzichten die je me hebt gegeven zowel qua werk als prive hebben me een heel ander mens gemaakt... Hebben me terug bij mezelf gebracht. De huisarts vroeg me ook nog "wat was het probleem?": "Ikzelf" Oprecht, hartelijk dank.
 • Ik vond het keifijn om te komen en vind het eigenlijk klote dat het afgelopen is. Ik heb er heel veel aan gehad
 • Ik ben blij dat ik een 1.5 jaar geleden de stap heb genomen om naar jou toe te gaan. De gesprekken met jou hebben mij veel opgeleverd en denk ik hier vaak aan terug (over het algemeen, maar ook tijdens dipjes of lastige situaties).
 • Ik had met je afgesproken dat ik na de vakantie zou mailen hoe het gaat en is gegaan in de vakantie. Ik heb echt een geweldige vakantie gehad, het festival was super leuk, echt een ervaring. Het ging goed en ik heb gelukkig ontzettend kunnen genieten van de vakantie, het lekkere weer en de optredens. Ik merk dat ik steeds beter kan denken dat het wel goed komt of dat er niks aan de hand is, en ik heb de enge plaatjes nauwelijks tot niet meer voorbij zien komen in mijn hoofd. Dit alles doet me erg goed, en ik hoop dat dit zo doorgaat. Ook met (….) breng ik nu wat meer tijd door en ga ik nu wel eens met haar mee naar het ziekenhuis wat ze erg fijn vind. Ik durf meer te vragen naar hoe de situatie is en ik merk dat we dat allebei fijn vinden. In ieder geval heel erg bedankt! vond het fijn om er met iemand zo over te praten en heb er veel aan gehad en nog steeds!
 • Ik wil je nog graag bedanken voor je hulp van afgelopen tijd. Ik heb er erg veel van geleerd. Ik zit nu ook veel lekkerder in mijn vel [icon type="icon-smile"]. Ik heb nu een nieuwe studie en een nieuwe klas. Ik heb veel nieuwe mensen ontmoet. Ik praat nu veel makkelijker en laat vaker mijn mening horen. Ik vond het erg fijn dat ik bij jou terecht kon :). Dankjewel!
 • Ik heb me bij jou altijd heel erg op mijn gemak gevoeld. In de tijden dat het helemaal niet goed met me ging was hier komen een rustpunt voor mij waar ik altijd helemaal mezelf kon zijn’.